Új POS létrehozása egy új vállalat számára*
Odoo Point of Sales útmutató és tippek

Bevezetés

Amikor egy vállalkozás jól prosperál, a tulajdonos(ok) esetleg terjeszkedni akarnak, és új vállalatot vagy leányvállalatot nyitnak. Az Odoo-ban könnyen létrehozhatunk új cégeket, de néhány beállítási szempontot figyelembe kell venni.

Mi van akkor, ha az új cégnek szüksége van értékesítési rendszerre? Ismét meg kell győződnünk arról, hogy a beállítások helyesen, a leghatékonyabban működnek.

Íme a legjobb gyakorlatok, hogy a vállalkozás fejlődése a lehető legzökkenőmentesebb legyen.

1. lépés: hozz létre új vállalatot az Odoo-ban

Az első lépés az, hogy létrehozd ezt a vállalatot. Ehhez lépj a Beállítások alkalmazásba, és kattints a Felhasználók és cégek ⇢ Cégek menüpontra. Add meg az új cég nevét, és töltsd ki az összes szükséges információt.

Gratulálunk! Az új céged létrehoztad az Odoo-ban.

Ne felejts el átváltani rá a képernyő jobb felső sarkában, az avatár mellett található cégnevére kattintva. Egy profilból tudod kezelni mind a két céget.

2. lépés: adóügyi lokalizációs csomag meghatározása

A második lépés egy fiskális lokalizációs csomag definiálása. Ehhez lépj a Számlázás - vagy a Könyvelés - alkalmazásba, kattints a Konfiguráció ⇢ Beállítások menüpontra, és válaszd ki a csomagot a Fiskális lokalizáció szakaszban.

Megjegyzés: ha az új céged egy másik országban van, akkor telepítened kell a megfelelő csomagot. Ehhez kattints a "További csomagok telepítése" gombra, keresd meg az országot a keresősávban, és kattints az Aktiválás gombra.

Ezzel át leszel irányítva az Odoo műszerfalára, és a rendszer automatikusan kitölti neked a vállalat lokalizációjával kapcsolatos összes pénzügyi információt.

Odoo • Kép és szöveg


3. lépés: Add hozzá és állítsd be az értékesítési pontot

A következő lépés az értékesítési rendszer (vagy POS) hozzáadása az adatbázishoz. A POS-nak legalább egy meghatározott fizetési módra és egy hozzárendelt alapértelmezett naplóra van szüksége a megfelelő működéshez.

Hozz létre fizetési módokat:

Kezdd azzal, hogy létrehozod azokat a fizetési módokat (készpénz vagy banki, fizetési terminállal vagy anélkül), amelyeket az ügyfelek ezen az értékesítési ponton használni fognak. Hozd létre őket a Point of Sale alkalmazásban a Konfiguráció ⇢ Fizetési módok menüpontra kattintva.

Ha fizetési terminált használsz, ellenőrizd a megfelelő dokumentációt annak megfelelő beállításához.

POS hozzáadása

Most hozd létre az értékesítési pontot! Menj a Point of Sale alkalmazásba, és kattints a Konfiguráció ⇢ Beállítások ⇢ + Új üzlet, adj neki nevet, jelöld be (vagy ne) a "bár/étterem" jelölőnégyzetet, és mentsd el.

Frissítsd, és a POS-od létrejön!

...de még mindig szükség van egy apró beállításra.

Alapértelmezett könyvelési napló

Adjunk meg egy alapértelmezett naplót, görgessünk le a Könyvelés részhez, és kezdjük el beírni a napló nevét az Alapértelmezett naplók mezőbe.

Javasoljuk, hogy minden alkalommal hozz létre egy naplót, amikor új pénztárgépet adsz hozzá fiókodhoz. Ellenkező esetben a könyvelés nagyon gyorsan összekuszálódik.

 

Odoo • Kép és szöveg

Tipp: Ha azt tervezed, hogy létrehozol egy második POS-t a vállalatnak, nézd meg az Odoo eLearning videóját, amely  bemutatja, hogyan kell ezt megtenni.

Ha egyéb kérdésed lenne a beállításokkal kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Kérdésem van

forrás: Odoo

*a blogbejegyzés PR cikk

Ismerd meg a világ legnagyobb cégeit, amelyek Odoo-val működnek
Top 8 Odoo alapú vállalat 2022-ben