Bemutatjuk az eddigi legokosabb Odoo-t

Ismerd meg az Odoo 14-et!

Megjelent az Odoo 14, az Odoo történelmének eddigi legszebb és legintelligensebb verziója. Ebben a blogbejegyzésben megmutatjuk azokat a témákat és funkciókat, amelyekre idén fókuszált az Odoo fejlesztő csapata.

Több business intelligence fejlesztés, egy vadonatúj webszerkesztő felület, a kifejezetten a gyártási folyamatokat segítő, új termeléstervező felület és még sok más várja a felhasználókat. Mindezek mellett természetesen az Odoo fejlesztette az általános felhasználói élményeket is. 

Eddig is tudtuk, hogy az Odoo az a szoftver, amelyre a vállalkozásoknak szüksége van a gyorsabb növekedéshez, de a 14-es verzió felülmúlta minden várakozásunkat.

Nézzük, mit tud az új verzió és milyen új funkciók érhetőek el. 

Vadonatúj weboldal-tervező

Ebben az évben a weboldal tervező hatalmas változáson ment keresztül. Átalakították és bővítették a beszúrható blokkokat, frissítették a képernyő nézetet és a szerkesztő felületet. Több opcióval látták el a sablonokat, teljesen testre szabható minden forma, szín és grafika, így a felhasználók kiemelten minőségi oldalakat tervezhetnek, webtervező grafikus nélkül.

Odoo • Kép és szöveg

A blog felülete is megújult, felhasználóbarátabb és logikusabb. De mit ér a blogbejegyzés erős SEO pontszám nélkül? Annak érdekében, hogy a blog népszerűbb legyen, a csapat javította a promóciós funkciókat: lehetővé tették az URL-címek testre szabását és a címkézett linkek megosztását.

A Google Search Console is csatlakoztatva lett a modulhoz, így mindenki optimalizálhatja weboldalát, hogy az a lehető legjobb pozíciót töltse be a keresőben.

A business intelligence eszközzel gyorsabb a munka

Álmodoztál már arról, hogy effektív és komplex jelentéseket készíts a bevételekről és az értékesítési csapatok hatékonyságáról? Esetleg arról, hogy meghatározott szűrőket használj, és percre pontos adatok szerepeljenek az elemzésedben? Nos, ez az álom valósággá vált, köszönhetően az Odoo 14-nek. 

A legújabb verzióhoz tartozik egy eszköz, amely lehetővé teszi, hogy automatikusan frissülő jelentéseket hozzanak létre. Bármely megszerzett lead, vagy új értékesítés lezárása automatikusan hozzáadódik a jelentésekhez. Csak frissíteni kell az oldalt, és használni a business intelligence megoldásokat. Ráadásul ahhoz, hogy lépést lehessen tartani az Odoo stílusával, ez a funkció teljes mértékben integrálva van az ÖSSZES Odoo alkalmazással.

Odoo • Kép és szöveg

Van még egy kiváló funkció: Az Odoo 14 tartalmaz egy adattisztító alkalmazást is. Ez az alkalmazás segít felismerni és kijavítani / eltávolítani a helytelen, ismétlődő vagy hiányos adatokat. Az Odoo Data Cleaning alkalmazás saját tisztítási és deduplikációs stratégiával rendelkezik. Állítsd be a tisztítási és deduplikációs szabályokat, és az Odoo javasolni fogja a hibás adatok megváltoztatását vagy egyesítését, amelyet saját döntés szerint elfogadhatsz vagy elutasíthatsz. Az adatbázis nem lesz üres vagy haszontalan az elavult adatok miatt. Ez azt jelenti, hogy nincs több időpazarlás pl. az összes névjegy telefonszámának ellenőrzésével. 

Új és továbbfejlesztett menük a gyártáshoz

Az Odoo azon is dolgozott, hogy javítsa az MRP és az Inventory alkalmazások vizuális megjelenését. Számos menüt adtak a modulhoz, vagy helyeztek át megfelelőbb helyre. Most könnyebb és kényelmesebb átlátni egy adott folyamat összes tevékenységét.

Például az útválasztási információkat most az anyagjegyzék tartalmazza. Ez csökkenti a folytatáshoz szükséges betöltendő oldalak számát. Ugyanez vonatkozik a Batch kódos szállításra is. Mostantól megtekinthetőek a szállítások részletes műveletei anélkül, hogy külön rá kellene kattintani az elemekre. Az „elérhető termékek” rész is kapott vizuális frissítést, most látványosabb, hogy mely termékek állnak rendelkezésre és melyek nem. A „rendelkezésre állás” lehetőségre kattintva már hozzá lehet férni a gyártási rendeléseknél található termékek várható riportjaira.

Odoo • Kép és szöveg

Ezek mellett változott a megjelenése a transzferek státuszának és az ütemezett dátumoknak is. Mindkettő egyedi színnel jelenik meg, hogy azonnal felhívja a munkavállalók figyelmét a sürgős transzferekre. Például a késésben levő kiszállítások piros színnel jelennek meg, így mindenki tudja, hogy először ezt kell elintézni. 

Végül, de nem utolsó sorban a gyártási megrendelések is nagy változáson mentek keresztül. Az egyedi költségek például már alkalmazhatóak a gyártási megrendeléseknél. Továbbá könnyen lehet frissíteni a gyártási megrendeléseket és az anyagjegyzéket olyan alkatrészekkel, amelyek addig nem voltak a kezdeti anyagjegyzék részei.

Odoo • Kép és szöveg

Mobil értékesítés

Az értékesítés mobilos felülete is megújult. Az Odoo Point of Sale modul most 100% -ban mobilbarát lett. Számos frissítés történt: elérhető egy termékkonfigurátor, beállítható a készpénzes-kerekítés, a munkamenet lezárásakor pedig egy transzfer jön létre, illetve a fizetési felület is átláthatóbb.

Események alkalmazás 

Idén a COVID-19 járvány miatt az események kivitelezésének is fejlődnie kellett, így fontos volt az események  digitalizálására is hangsúlyt fektetni. Az online események új normává váltak, épp ezért új egyedi funkciókkal bővült az Odoo Events, ami most már bármilyen online esemény létrehozásához és annak kezeléséhez megoldást nyújt; a beszélgetések lebonyolításától a kiállítók és a résztvevők kapcsolattartásáig mindent egy helyen lehet intézni.

Az Odoo 14 segítségével a YouTube-on keresztül lehet sugározni az online eseményeket. Lehetőség van vetélkedőket is létrehozni, ahol ranglistába lehet rendezni a válaszadókat. Ha kiállítók is részt vesznek az eseményen, létre lehet hozni számukra virtuális konferencia szobákat, hogy kapcsolatba léphessenek a résztvevőkkel. Ugyanez vonatkozik a látogatókra is. Virtuális szobákat nyithatnak különböző témák megvitatására.

Odoo • Kép és szöveg

Természetesen a közösségi hálózatok interakciói is fontosak, ezért pl. könnyen integrálható Twitter-fal az események almenüjébe. Így figyelemmel kísérhető az emberek véleménye az eseményedről, illetve itt is van mód válaszolni az ismétlődő kérdésekre.

Odoo • Kép és szöveg

A résztvevők emlékeztetése is könnyen megoldható, csak ki kell válasszák azokat a paneleket, amelyek érdeklik őket, és az alapján kapnak személyre szóló értesítést. Ezzel a funkcióval emlékeztetni lehet őket a konferenciára való csatlakozásra.

Amint láthatjuk, az Odoo 14 sokféle módon segítheti a vállalkozások növekedését. Természetesen felfedezheted az Odoo alkalmazásait, ha ingyenesen kipróbálod az Odoo-t.

Köszönjük a figyelmet, és reméljük, hogy hamarosan találkozunk az Odoo-ban!

Ha videós formában is szeretnéd látni az újdonságokat, akkor kattints ide az összefoglaló videóhoz!

Forrás: www.odoo.com







benne Odoo blog
Erről ismered meg az introvertált alkalmazottat!
Így hozd ki belőle a legtöbbet!