Ismerd meg a világ legnagyobb cégeit, amelyek Odoo-val működnek
Top 8 Odoo alapú vállalat 2022-ben

Egyre több nagyvállalat alkalmaz modern ERP rendszert, hogy üzleti folyamatait gördülékenyebbé tegye. Az Odoo rendszer tökéletesen megfelel a nagyvállalati igényeknek. Emiatt számos, a maga területén vezető pozíciójú vállalat választotta az Odoo ERP-t a komplex üzleti folyamataik kezelésére. Nézzünk meg 8 olyan híres vállalatot, amelyek Odoo rendszert használnak 2022-ben.

Тoyota

Odoo • Kép és szöveg

A világhírű Toyota, mint a legmagasabb minőségű autók gyártója különleges mércét állít a globális piacon. Gigantikus gyártóként a Toyota digitális vállalatirányítási célja az üzleti folyamatok megkönnyítése volt. 

A Toyota hosszú időn keresztül keresett olyan ERP-rendszert, amellyel a legmagasabb szinten tarthatja üzleti tevékenységét, miközben növeli ügyfelei számát. Az Odoo megoldást gyorsan kivitelezték, és az integrációt követő hat hónap után a Toyota már ezzel működött, és elérte az első pozitív eredményeket. 

A Toyota egyik legfontosabb kritériuma az időhatékonyság volt. Az Odoo fejlesztőcsapata olyan megoldást kínált, amelyet gyorsan végre lehetett hajtani; a vezetőséget egy megbízható rendszerrel ruházta fel, amit a vállalat néhány hónap alatt már használni is tudott. Azóta is sikeresen működnek az Odoo-val.

World Wide Fund

Odoo • Kép és szöveg

A Természetvédelmi Világalap (WWF) teljes mértékben beépítette az Odoo felhasználóbarát szoftverét a Kongói Demokratikus Köztársaságban található Virunga Nemzeti Parkban található fák megőrzését célzó programjához. 

Céljaik eléréséhez - többek között az eukaliptuszt termesztő ültetvények finanszírozásához, valamint a fejlődés és a mezőgazdasági növekedés ösztönzéséhez - jól képzett és hozzáférhető informatikai infrastruktúrára volt szükségük. Az Odoo rendszer megkönnyítette az üzleti folyamatokat, és lehetővé tette, hogy a vállalat elérje a legfontosabb céljait. Emellett az Odoo a belső irányítás megkönnyítését is segítette. Az Odoo a mai napig is teljes mértékben kiszolgálja a WWF igényeit.

Advanced Biological Laboratories 

Odoo • Kép és szöveg

Az Advanced Biological Laboratories SA egy 2000-ben Luxemburgban alapított biotechnológiai vállalat. A vállalat koncepciója mindig ugyanaz maradt - a betegségkezelés modern átalakítása. 

Tizenöt virágzó év után a vállalatnak szüksége volt arra, hogy a teljes irányítási folyamatot egy rugalmas, az egyes területek sajátos igényeihez igazítható megoldással kezelje, így az Odoo ERP rendszerrel átszervezték a vállalat üzleti folyamatait.

Az Odoo csapata egy kiváló, több vállalatra kiterjedő üzleti megoldást kínált, amely lehetővé tette számukra az integrált megoldást, így ma már hatékonyan együttműködhetnek a különböző részlegek.

Delmonte Quality

Odoo • Kép és szöveg

A DelMonte Philippines egy vezető élelmiszer- és italgyártó cég. Az Odoo rendszer bevezetésével sikerült országszerte jobban menedzselniük az összes forgalmazó eladásait. Annak érdekében, hogy az összes üzleti folyamat zökkenőmentesen működjön, megrendelték az egyedi disztribútor-kezelő rendszert, mint az egyik kulcsfontosságú egyedi modult. 

Olyan modulokat is integrálták, mint a beszerzés-automatizálási modul, a folyamatos feltöltési modul és a szállító által kezelt készletmodul, amelyek lehetővé teszik a forgalmazó és a DMPI számára, hogy a szállítási nyilvántartások, a rendelési mennyiség és más belső adatok alapján megértsék, hogy milyen termékeket kell beszerezni.

Kasetsart Egyetem

Odoo • Kép és szöveg

A Kasetsart Egyetemet 1943-ban alapították a thaiföldi gazdasági ügyek bővítésére. Jelenleg az egyetem négy campusból és 15 karból áll, és több mint 70.000 végzett hallgatója van. 

Az egyetemen Odoo alkalmazásmegoldást alkalmaznak a belső folyamatok és az egyetemi hallgatók általános oktatási folyamatainak kezelésére. Ezenkívül az Odoo Erp szerepel az „Enterprise Resource Planning System Design and Development Class” tantervében. A hallgatók kapnak egy bevezetést az ERP-be, megtanulják annak fejlődését, az ERP rendszer modellezését és elemzését, valamint más rendszerekbe is betekintést nyernek.

Sodexo

Odoo • Kép és szöveg

A Sodexo egy globális vállalat, amely vállalati létesítményüzemeltető szolgáltatásokat és ösztönző megoldásokat kínál. Az Odoo használatával az alapvető cél az volt, hogy egy központosított rendszert hozzanak létre az étel/ital automaták részlegének irányítására. Kevesebb, mint egy év alatt sikerült az Odoo rendszerrel gördülékenyebbé tenni a folyamatokat. A cég jelenleg több, mint hat testreszabott Odoo modult alkalmaz. 

Bazile Telecom

Odoo • Kép és szöveg

A Bazile Telecom távközlési szolgáltatásokat nyújt idősek számára. Önálló virtuális mobilszolgáltatóként működik, saját hálózatát az idősek igényeihez igazított, egyszerűsített mobiltelefonjával kombinálva.

A Bazile Telecom csapatai 15 év után (amelyek során minden nap azon dolgoztak, hogy ügyfeleiknek magas színvonalú szolgáltatást és elégedettséget biztosítsanak) szükségük volt az elérhető legjobb megoldásra az összes ügyfél-adatbázis megszervezéséhez és új ajánlatok nyújtásához. 

Az Odoo fejlesztők segítségével a HR-menedzsment, a könyvelés és az értékesítés folyamatai hatékonyabbá váltak, így lehetővé téve a vállalat számára a továbblépést.

Katari Befektetési Hatóság

Odoo • Kép és szöveg

A Katari Befektetési Hatóság egy állami tulajdonú holdingvállalat, amelyet szuverén vagyonalapként jellemeznek. A Katari Befektetési Hatóságnak szembe kellett néznie azzal a kihívással, hogy a globális érdeklődőktől elérhetőségi adatokat gyűjtsön, és bizalmas adataikat biztonságban tartsa. 

Az Odoo hivatalos partnerének támogatásával a QI egy Odoo ERP-n alapuló teljes körű adatkezelési megoldást hajtott végre, amely lehetővé tette, hogy a vállalaton belüli összes kapcsolatot felügyeljék, nyomon kövessék és ellenőrizzék.

Befejezésül

A fenti listát áttekintve megállapíthatjuk, hogy az Odoo ERP rendszer a legjobb megoldás minden méretű és költségvetésű vállalat számára. A modulok és a hasznos funkciók széles skálájával, mint például a modulok testreszabása, frissítése stb. kétségtelen, hogy egy vállalkozás sokkal könnyebben kezelhetővé és sokkal szervezettebbé válik. 

Ha többet szeretnél megtudni az Odoo rendszerről és arról, hogyan használhatod ki az Odoo modulok előnyeit a vállalatod sikerének érdekében, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: Solvve.com

Hivatalos Odoo partnerek vs. szabadúszó fejlesztők
Ezeket érdemes mérlegelni az Odoo bevezetése előtt!