A nyári munkahelyi motiváció titkai

Hogyan maradjunk lelkesek, miközben mások pihennek?

Mikor már az egész Instagram-feedünk tele van színes koktélokkal és tengerparti képekkel, könnyű beleesni a „miért én vagyok itt, és nem ott”-érzésbe. Aztán ott vannak a munkatársak, akik szabadságra mennek, miközben mi ott maradunk az irodában. Nehéz lehet a nyári munkahelyi motiváció fenntartása, de nem lehetetlen. Az alábbi tippek segítenek abban, hogy a nyári hónapokban is ugyanolyan produktívak és motiváltak maradjunk.

Odoo • Kép felirattal

Tervezz előre! Teremtsd meg a saját "nyári szünetedet" a munkahelyen. Egy kiadós ebédszünet a parkban, vagy egy hétvégi kirándulás is sokat segíthet. Tervezd be a saját kis szüneteidet, hogy legyen mit várnod.

Használj pozitív megerősítést! Az üdülésekről posztoló barátok helyett nézd meg a motivációs idézeteket vagy inspiráló történeteket. Így pozitív üzenetekkel töltöd meg az elmédet, ami segíthet a motiváció megtartásában.

Odoo • Kép felirattal

Maradj aktív! A mozgás segít elűzni a nyári melankóliát. Szervezz irodai szüneteket gyakorlatokkal, vagy sétálj a munkahelyed körül. A mozgás segít a stressz leküzdésében és növeli az energia szintjét.

Tartsd szem előtt a célokat! Lehet, hogy a nyár nem a legkönnyebb időszak a munkában, de a kitűzött célokra való koncentrálás segít abban, hogy motivált maradj. Emlékezz arra, hogy a munkád milyen fontos és milyen eredményeket értél el eddig.

Legyél rugalmas! A nyár tökéletes alkalom a rugalmasság gyakorlására. Lehet, hogy a szokásos munkaidőbeosztásod nem működik a nyári hónapokban. Beszélj a főnököddel, hogy talán több rugalmasságot engedélyezzenek a munkaidődben.


Odoo • Kép felirattal

Hozd a nyarat az irodába! Az irodában is lehet nyarat varázsolni! Díszítsd fel a munkaterületedet tengerpart és koktélok  képeivel, vagy hozz be egy kis pálmafát,  színes virágot. Ez növelheti a hangulatodat és segíthet a nyári hangulat megteremtésében.

Értékeld a csendet! Használd ki a nyári időszakot, amikor a többiek szabadságon vannak. A kevesebb zaj és zavarás tökéletes időszak lehet a koncentrációs képesség növelésére és a hatékonyság javítására.

A kommunikáció kulcs! Ha nehéz a motiváció megtartása, oszd meg az érzéseidet a főnököddel vagy a HR-essel. Lehetséges, hogy van megoldás, amit együtt találhattok meg.

Odoo • Kép felirattal

Szervezz irodai rendezvényeket! Tartsatok irodai grillezést vagy pikniket, ahol mindenki hoz valamit. Ezek a közösségi események segíthetnek a csapat szorosabbá tételében, és segíthetnek abban is, hogy jobban érezd magad a munkahelyeden.

Ne felejtsd el a jutalmakat! Fontos, hogy időnként megjutalmazd magadat a kemény munkáért. Legyen szó egy finom fagylaltról, vagy egy esti mozizásról, a jutalmak segítenek fenntartani a motivációt.

Maradj pozitív! Lehet, hogy a munkatársaid pihennek, de a munkával eltöltött időd is értékes. Helyezd át a fókuszt azokra a pozitív dolgokra, amiket a munkádban elérsz.

Végül pedig, emlékezz arra, hogy a munka és a pihenés egyensúlyban kell, hogy legyenek. A nyár tökéletes idő arra, hogy feltöltődj, és új energiával vágj neki a következő feladatoknak. Hidd el, a munka nem csak a hűvös hónapokban fontos, hanem a nyári napfényben is, ahol a siker érzése még ragyogóbb lehet.

Ha szeretnéd, hogy a munkád segítse egy fantasztikus rendszer, amit fantasztikus embereknek készítettek, akkor foglalj időpontot nálunk!

Időpontfoglalás

benne Odoo blog
Egy varázslatos élménybeszámoló az Odoo Roadshow-ról:
Közösség, inspiráció és fejlődés!