Hivatalos Odoo partnerek vs. szabadúszó fejlesztők

Ezeket érdemes mérlegelni az Odoo bevezetése előtt!

Az Odoo vállalatirányítási rendszere egyre nagyobb hírnévvel büszkélkedhet és a felhasználók lojalitása is napról napra erősebb. Ennek az érdeklődésnek a fő oka, hogy számos olyan modul és alkalmazás áll a felhasználók rendelkezésére, amelyek kétség nélkül jól illeszkednek minden iparág igényeihez és a piacon található szoftverek közül is a legfelhasználóbarátabb megoldásnak bizonyul.

 Az Odoo már kiemelkedően sok üzleti ágazatban bizonyította alkalmazhatóságát, beleértve a  számviteli funkciókat, a pénzügyek intézését, a humán erőforrások menedzselését, a gyártási folyamatok automatizálását vagy a projektmenedzsmentet. Mivel azonban az Odoo nyílt forráskódú, és nem egy „one size fits all” konzervmegoldás, a bevezetése bizony kihívást jelenthet. Az Odoo sikeres bevezetéséhez egyaránt szükség van technikai és funkcionális ismeretekre, hiszen sok esetben egy összetett és időigényes folyamatot jelent, ezért fontos, hogy egy cég a lehető legmegfelelőbb partnert válassza a projektjéhez.

Amikor felmerül az igény az Odoo bevezetésére, a vállalkozásoknak két opciójuk van: Odoo partnerekkel vagy szabadúszókkal való együttműködés.

Ebben a blogbejegyzésben megosztunk néhány észrevételt, amelyek segíthetnek megérteni, miért is kifizetődőbb szabadúszó fejlesztők helyett hivatalos Odoo Partnert választani az Odoo ERP bevezetésének lebonyolításához.

Az egyes részlegek, például az értékesítés, a beszerzési készlet stb. összetett kihívásainak, üzleti folyamatainak, gyakorlatainak, rendszereinek és műveleteinek azonosításához az ERP bevezetéséhez olyan szakemberre van szükség, aki több szakterületben jártas és szerteágazó tapasztalattal rendelkezik.

Az Odoo-t bevezető partnernek mindezen területekhez alapos ismeretekkel kell rendelkeznie ahhoz, hogy megfelelően tudja kivitelezni a feladatokat. 

Mi a különbség a szabadúszó fejlesztők és az Odoo partnercégek között?

1. A kínált szolgáltatás minősége és specializálódás

-Egy Odoo szabadúszó esetében nem elvárható, hogy az illető az iparág minden területén jártas legyen.

-Egy szabadúszó fejlesztő csak egy-egy dimenzióra specializálódhat, az összesre nem. Ez kellemetlen problémát jelenthet a projekted számára, mert nem biztos, hogy az általa specializált területek megfelelnek a céged igényeinek.

Ha Odoo partnerekről van szó, ez megváltozik.

A projekt mérete és terjedelme az adott cég igényeitől függően változhat. De akár a kezdeti bevezetésről, akár a folyamatos karbantartásról van szó, egy komplett szakértői csapat, mindegyikük a saját erősségeivel képes annyi hozzáadott értéket adni, hogy biztosítsa az Odoo projekt sikerét. 

2. Következetes, magas színvonalú szolgáltatások

A határidők betartása a szabadúszókkal még mindig kihívás. A szabadúszókkal való együttműködés talán legnagyobb hátránya, hogy gyakran egyszemélyes csapatról van szó. Lehet, hogy a potenciális szabadúszó kiviteleződ túlterhelt egyéb különböző projektekkel, amelyek veszélyeztetik a te projekted időben történő teljesítését és így a kiváló minőségű eredményeket is. Az egyszerre több projekttel való elfoglaltságuk megnehezíti a munkaidő-beosztás összehangolását, és bizony gyakori határidő-halasztásokhoz vezet.

Az Odoo partnercéggel való együttműködés azt jelenti, hogy egynél több Odoo tanácsadót vagy fejlesztőt osztanak ki a projektedhez, hogy biztosítsák a munka menetrendszerűségét.

3. A fejlesztési munkafolyamatok hatékony koordinálása

Minden vállalkozásnak más-más munkamódszere és folyamat stratégiája van a különböző projektekhez. Ha Odoo szabadúszókkal dolgozol, előfordulhat, hogy a fejlesztési folyamat minden részletét ellenőrizni és felügyelni kell.

Egy képzett Odoo fejlesztési partnerben bátrabban megbízhatsz, ők kevesebb felügyelet mellett is a szükséges eredményeket szállítják.

Egy Odoo partner vagy szolgáltató minden szinten fenntartja a professzionalizmust. Betartják a megállapított határidőket, és biztosítják a projektek időben történő végrehajtását, ami egyben az iparági szabványokat is garantálja.

4. Rugalmasság és skálázhatóság

A vállalkozások nem biztos, hogy elegendő információval rendelkeznek a szabadúszókról ahhoz, hogy teljes mértékben érvényesíteni tudják tudásukat vagy erőforrásaikat. Hacsak nem egy hosszú múltra visszatekintő szabadúszóval van dolgod, az együttműködés, a munka minősége kevésbé kiszámítható.

A szabadúszó elsődleges feladata az, hogy az igényelt specifikációnak megfelelő kódot írjon, tekintet nélkül a keresztellenőrzésre vagy az Odoo kódolási szabványaira. Az is előfordulhat, hogy a megvalósítás utáni támogatásért további díjat kell fizetned, ami szintén nagy hátrány lehet.

Ha Odoo partnercéggel dolgozol, megkapod a megfelelő munkafolyamatokat, az egyes feladatok elvégzésének riportjait, a fejlesztőkkel való kommunikációs lehetőséget, valamint a csapat tapasztalatának és tudásának teljes skáláját.

Ahhoz, hogy mindent megtudj egy potenciális Odoo partner megbízhatóságáról, megnézheted a cég értékeléseit és a hivatalos Odoo oldalon található profilját, valamint saját esettanulmányairól is olvashatsz.

Egy Odoo partnercég csapatai tanúsítvánnyal rendelkező Odoo-tanácsadókból és üzleti elemzőkből állnak, hogy a lehető legjobb tanácsadást és támogatást nyújthassák a projektedhez.

5. Tapasztalat az induló fejlesztések vagy nagyobb projektek irányításában

Ha szabadúszóval dolgozol, előfordulhat, hogy a saját munkaidődből kell áldoznod arra, hogy pontosan bemutasd, mire van szükséged. A szabadúszónak a mély szakértelem hiánya miatt nagyobb lehet az időigénye a kommunikációra, a dokumentációra, elemzésekre, a problémamegoldásra és végső soron a projekt befejezésére is.

Mivel a szabadúszók idő és anyag alapon dolgoznak, a céged költségei is emelkedhetnek.

6. Támogatás

A projekt nem ér véget, amikor a fejlesztőpartner befejezi azt. Neked is szükséged lesz időről időre segítségre és karbantartásra. Sürgős kérdés esetén megéri a többletköltséget, ha a projekthez igénybe veheted az Odoo partnercég segítségét.

Bölcs dolog időt szánni arra, hogy olyan fejlesztőt válassz, aki segít hosszú távon összehangolni a munkafolyamatokat.

Az Odoo fejlesztőkkel való együttműködés előnyei

Az Odoo gyors ütemben nőtt az elmúlt években, és úgy növekedett a piacokon az Odoo implementációk és szolgáltatások iránti igény is. 

Az Odoo-partner lehetővé teszi, hogy az erőforrásait bármilyen Odoo-val kapcsolatos szolgáltatásra használd: pl. Odoo alkalmazások fejlesztése, Odoo implementáció, Odoo testreszabás, Odoo képzés, Odoo migráció és Odoo integráció.

Odoo partnerként néhány kivételes előnyt tudunk nyújtani:

1. Garantált eredmények szállítása a cég igényeinek megfelelően.

2. Szoftverek/modulok fejlesztése a legújabb technológia felhasználásával.

3. Dedikált támogatás nyújtása.

4. A modulok rendszeres frissítése a legújabb verziókra.

5. Megfizethető és személyre szabott szolgáltatások.

Következtetés

Egy Odoo partnercég a lehető legjobban kihasználja az Odoo által biztosított erőforrásokat. Az üzleti folyamataidat észszerűsíti és hatékonyabbá teszi.

Ha elkötelezett Odoo szakembereket keresel, akik segítenek racionalizálni és hatékonyabbá tenni üzleti folyamataid, akkor vedd fel velünk még ma a kapcsolatot! Tapasztalatunkkal és erőforrásainkkal az elérhető legjobb megoldásokat nyújtjuk a magyar cégeknek. 

További kérdés esetén foglalj időpontot online meetingre itt.

blog forrása: Simplify-ERP


benne Odoo blog
Bemutatjuk az Odoo HR modulját
A legjobb piaci megoldás a munkavállalók digitális menedzselésére