Kinek kell a VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI RENDSZER?

3 főtől ajánljuk, példákkal



Nem érdekel a vállalatirányítási rendszer adaptálása, mert kicsi a céged?



Itt az ideje, hogy újragondold ezt, ugyanis amennyiben legalább hárman dolgoztok együtt, akkor már szükséged van rá. A cikkben megmutatom, mire alapozom az állításomat!



Tedd fel a kezed (nyugodtan monitor előtt olvasás közben), ha előfordult az alábbiak közül egy is:

-egy-egy feladat valahogy elmaradt

-hogy egy visszahívás elfelejtődött

-egy költséget nem számoltál fel, mert nem lett jól vezetve a kockás füzetben vagy az aktuális Excel táblában

 

Odoo • Szöveg és kép

Biztos vagyok benne, hogy nagyon kevesen tudják megmondani, hogy egy projekten pontosan ki, és mennyit dolgozott. Pontosan milyen anyagokat használtak fel, mennyi idő volt az anyag beszerzése. Ezáltal sokan azt sem tudják megmondani, hogy mennyit keresnek egy adott terméken/szolgáltatáson (vagy csak azt hiszik, hogy tudják!).


Ezért azt gondolom, hogy:

Ha csak látszólag tudod megmondani, hogy egy alkalmazottad mennyire terhelt,             pontosan mennyit termel a cégnek

Ha vannak olyan tevékenységeid, amit újból és újból elvégzel

Ha akadnak olyan feladatok, amiket időre kell elvégezned (esetleg nem is neked,             hanem egy kollégának kellene)

Ha "önműködő" weboldalt szeretnél

Ha termékeidet raktárban gyűjtöd

Ha csapatokban vagy csapatokkal dolgoztok

Ha számlát állítasz ki

Ha jelen vagy (vagy szeretnél jelen lenni) a social médiában

Ha a kollégáid nem csak szóban kommunikálnak egymással

Ha szeretnéd tudni, pontosan mennyit is profitált a céged


akkor neked szükséged van valamilyen segítségre.


A vállalatirányítási rendszer ezekre (is) jó!



Kezd érdekelni a dolog? Akkor most elmondom pontosan, hogy is működik!


Vegyünk egy saját példát, így a legegyszerűbb. Mi egy informatikai szolgáltató csapat vagyunk, 24-en dolgozunk együtt.



Felhívott egyik kedvenc partnerünk (mindegyik kedvencünk, ezért egyformán törődünk velük), hogy szüksége lenne az egyik újonnan bevezetendő modulról egy külön számukra tervezett egész napos oktatásra (tudom, hogy így könnyű eladni, de minket már ismernek). Hogy miért engem hívott nem tudom, de mint említettem, mindenkivel egyformán törődünk.


Nos, bevallom, én inkább a vállalkozás nem ezen ügyeit intézem, nem vagyok ott a napi aktualitásokban, nincs fejemben az oktatók naptára.


Ezért belépek az Odoo rendszerünkbe és kiosztom a feladatot egy oktatásért felelős kollégának. Nála azonnal megjelenik (üzenetet küld a rendszer automatikusan) hogy a feladat szerint vegye fel a kapcsolatot kedvenc partnerünkkel és egyeztesse vele az igényeket, illetve vigye tovább az igényelt feladatokat (pl: oktató kiválasztása, stb).

Tulajdonképpen én már el is végeztem a feladatom, innentől a rendszer szerepe, hogy a munka elvégződjön, ki legyen számlázva, stb.


Ha csak 3-an lennénk, gondolnád, akkor egyszerűbb lenne felhívni a kollégát, vagy esetleg magad megszerveznéd meg az oktatást. 




Először is, ami telefonon zajlik, könnyen elfelejtődik. Sajnos a mai világban magas a terheltség minden szegmensben, mindenki magas fokon működik, nem nagyon van olyan, hogy "épp nem csinál semmit". Rettentő könnyű elfelejteni dolgokat. Még ha fel is írod, könnyen elmegy melletted, ha nem figyelmeztet, nem jelez, hogy dolgod van vele.

A te cégedben egy hónap alatt hány ilyen esemény történik? Mennyi folyamat megy végig? Mennyi akad el? Hogy rögzíted? Hogy elemzed? Mennyi időre visszamenőleg tudod megkeresni az adatokat? Te hány különböző programot használsz erre?


Most már láthatod, hogy egy ilyen rendszer hosszútávon elengedhetetlen lehet a vezetőknek, és persze a kollégáknak is. Minél többen vagytok egy cégben, annál nehezebben követhető fejben, hogy ki mit csinál.


Sok cég ilyenkor bukik el, mert egyszer csak (mondjuk a karácsonyi hajtásban) káosz lesz és bizonyos alkalmazottaink keveset dolgoznak, azaz veszteséget termelnek, mások meg éppen túl lesznek terhelve és belerokkannak.


 

Nem kell egyből egy hatalmas rendszerbe belevágnod. Kezdd kicsiben, azzal a területtel, ami a legtöbb fejtörést okozza a vállalkozásodban, ahol a legnagyobb szükség van a rendszerre és a megoldásra. Lehet ez egy CRM, egy projekt modul vagy akár a raktározás, gyártás.


Amit azonban már az elején javaslok, hogy ne gondolkozz szigetmegoldásokban! Tudom, hogy mindenre van egy célszoftver. Tudom, hogy neked csak arra van szükséged. MOST! És jövőre? Tapasztalataim szerint amire ezek a vállalkozások rádöbbennek, hogy egyben szeretnék kezelni az ügyeiket, több mint 7 különböző szoftvert kezdtek el használni. Nyilván ebből sokkal nehezebb szabadulni, mint ha az elején úgymond csak 1 modult kapcsoltál volna be. Az Odoo képes erre, próbáld ki.


Sőt, jövőre még többet fog tudni. Mert több mint 340,000-en fejlesztik és több mint 4,5 millióan használják jelenleg. Ez a szám nem csökken, hanem növekszik.

Ha a te céged is kipróbálná mindenféle kötöttség nélkül az Odoo rendszert, akkor keress meg minket:


Megosztás 

 


benne Odoo blog
Planet Odoo - Startupok navigálása a 43 North közreműködésével
Emilia interjúja Colleen Heidinger-rel