Közösségi fejlesztés az Odoo-ban

Találj partnert egyedi projekted megvalósításához!

A budapesti Odoo Roadshow alatt két ügyfelünk is egymásra talált egy hasonló igényű modul fejlesztése kapcsán, ezen felbuzdulva pedig úgy döntöttünk, hogy elindítunk egy társ-fejlesztési szolgáltatást a többi ügyfelünk részére is. 

Ebben a blogbejegyzésben erről az új szolgáltatásunkról olvashatsz: megtudhatod, hogyan segítünk a vállalkozásoknak a közösségi fejlesztésben és milyen előnyökkel járhat egy ilyen kollaboráció.

Ahogy a digitális megoldások és a munkafolyamatok egyre összetettebbé válnak, úgy nő az igény a hatékony projekt-együttműködésekre is. A fejlesztés-együttműködés egy olyan modern módszertanunk, amelyben egy vagy több vállalkozás a saját igényei szerint együttesen tervezi meg és finanszírozza a fejlesztési projekteket. Röviden összegezve egy ilyen kollaboráció segíthet abban, hogy egy egyedi projekt hatékonyan és költségbarát módon készüljön el. 

Nézzük meg közelebbről, mit jelent egy ilyen együttműködés, hogy tud a céged a konkurencia fölé emelkedni, úgy hogy a büdzsé sem válik fájdalmassá.

A vállalkozások új működése

A gyors technológiai változás állandó alkalmazkodást igényel, az ügyfelek igényei egyre nagyobbak és nagyobbak. Bár az Odoo tele van best practice funkciókkal, azért nem minden digitális igényre vannak konzerv megoldások, azt pedig tudjuk, hogy az egyedi fejlesztésekért mélyen bele kell nyúlni a pénztárcába. A covid válság alatt már megfigyelhettük, hogy a leginnovatívabb vállalkozások elkezdtek kialakítani egy új együttműködési rendszert, amely  a nyílt innováció felé tart. 

A nagyon különböző iparágak is rendelkeznek közös pontokkal, alaposabb ismerkedés után pedig kiderülhet, hogy szükségük van hasonló képességekre, hasonló vállalatirányítási funkciókra és ennek érdekében kombinálhatják erőforrásaikat. Szolgáltatásunkkal a közös cél egy (vagy több) olyan fejlesztési projekt, amelyből mindenki profitál, hiszen a felek aktívan részt vesznek a specifikáció elkészítésében és arányosan finanszírozzák a megvalósítás költségeit. 

A mi szerepünk egyrészt összekötni egymással a vállalkozásokat, hogy kiderüljenek a közös érdekek, másrészt a kívánt fejlesztések megvalósítása, ami a terv szerint szindikátusi szerződéssel történik majd. 

A te folyamataidhoz tervezve

Van egy elképzelésed, amit lefejlesztenél. Például szeretnéd, ha már az árajánlat kiadásakor meg tudd jelölni egy kollégádat, aki a projektet kezelni fogja, hogy automatikusan hozzá rendelje majd az Odoo a feladatot, ha elfogadják az ajánlatod . Egyik partnerünk pedig .magán az ajánlaton szeretné feltüntetni a feladat elvégzésért felelős kollégát, jelezve ezt az információt a Vevő felé.

Kiderül, hogy hasonló célotok van, de még extra előnyöket is kaptok a másik ötletei által.  

Nem is gondolnád, milyen hasznos, amikor a különböző iparágakhoz tartozó vállalkozások kombinálják a képességeiket, ami végső soron a te saját érdekeidet is szolgálja:  új termékek, szolgáltatások és folyamatok előállításához kerülsz közelebb egy egyedi fejlesztéssel, ezzel együtt ráadásul kialakítasz egy fenntarthatóbb, költséghatékonyabb  működést. 

A látszólag távoli iparágak új kérdéseket, új nézőpontokat visznek  a partnerek vállalkozásába és esetleg olyan új termékeket és szolgáltatásokat tudnak indítani az együttműködés eredményeként, amikre korábban a felek nem is gondoltak volna.

A szolgáltatási projektünk gondolata egyértelmű: bebizonyítani, hogy a vállalatok közötti véletlenszerű találkozások hasznosak lehetnek, hogy a hozzáadott értékek kiaknázása érdekében szisztematikus együttműködések és innovatív, közös projektek születhetnek. 

Kollaborációs partner nap a jóvoltunkból

Biztosak vagyunk benne, hogy a világ, amelyben élünk, egyre összetettebbé és transzparensebbé válik és a vállalkozások is új, hibrid megoldásokat követelnek. A jövőben már más gazdasági és szervezeti modellek felé kell, hogy haladjunk, ahol nagyobb szerepet kap a harmadik féllel való kollaboráció. 

Ha felkeltette érdeklődésedet a stratégia, ahol két vagy több vállalat egyesítheti a tudását és költségvetését új termékek és szolgáltatások kifejlesztése érdekében, akkor gyere el 2022. őszén a közösségfejlesztési partner napunkra, ahol megismerkedhetsz más vállalkozásokkal és együtt brainstormingolhattok. 

Reméljük azzal, hogy megteremtjük a környezetet a hatékony együttműködéshez, segíthetünk partnereink üzletében, további terjeszkedésében. Bármennyire is nagyszerű egy adott vállalati vezetés, egyetlen vállalkozás sem növekedik egy adott ponton túl, ha nincs hozzá külső támogatása. Ebben szeretnénk segíteni, mert hiszünk abban, hogy 2022-ben az együttműködések létfontosságúak a sikerhez. 

A partnernap megszervezéséhez szükségünk van az érdeklődők véleményére. Kérünk, add meg a lenti űrlapon, mely napok lennének legideálisabbak számodra!

Jelentkezés

benne Odoo blog
Odoo Experience 2022
5 ok a részvételre, érdeklődőknek is!