Miért az Odoo?

Miért az Odoo?

Miért Odoo?

Üdvözöllek újra a "Drinking The Purple Juice"-ban!

Ha ez az első alkalom, hogy olvasod, akkor üdvözöllek, Odoo rajongó!

A heti #1 Odoo hírlevél, amely tájékoztat a platform aktuális tippekről, hírekről, frissítésekről és legjobb gyakorlatairól.

A mai cikk az újoncoknak szól. Bár sokan hónapok, évek vagy akár évtizedek óta részei az Odoo közösségnek/környezetnek, sokak számára az Odoo egy vadonatúj platform. Szerencsések, mert most belevetik magukat a lila birodalomba.

A Gravitai ügyfelei közül gyakran kapom a kérdést: "Mi az az Odoo?".

Sokan hallottak már az SAP-ról, a Microsoft Dynamics-ról vagy a Zoho-ról, de amikor egy minden egyben vállalatirányítási szoftvereszközről van szó, nincs jobb. Streamelje műveleteit, kezelje pénzügyeit, és hagyja, hogy az Odoo végezze el a nehéz munkát.

Tehát...

Merüljünk el és nézzük meg, mit kínál az Odoo a kis-, közép- és nagyvállalatoknak a szoftvercsomagban.

Tehát, mint mindig, itt az ideje, hogy igyunk a lila italból! 💜 Elmulasztottad a legújabb Planet Odoo podcastunkat? Hallgasd meg alább az értékesítésről. ✅

MIÉRT ODOO? 💡

Egyszerűen fogalmazva, egy olyan eszközkészlet, amely rendkívüli értéket képes nyújtani. Tudtad, hogy egy nemrégiben készült felmérés szerint a Statista szerint az Egyesült Királyságban lévő vállalatok évente körülbelül 3 milliárd fontot költenek csak szoftverekre, amelyekkel üzleti tevékenységüket működtetik? Ezt az összeget 2024-re 4 milliárd fontra várták növekedni. A gazdaság bizonytalansága miatt az Odoo egy olyan édespontot talál, amely lehetővé teszi a vállalatok számára a virágzást. Azt gondoltuk, hogy jó lenne megosztani, hogy az Odoo mit tehet valójában az üzletedért és milyen előnyöket szerezhetsz, mint egy KKV vagy nagy szervezet, amely próbálja csökkenteni a költségeket.

VALÓBAN MEGÉRI AZ ODOO? 🔓

Ó, az a varázslatos kérdés. Lássuk csak.

Az Odoo ERP egy "Vállalati Eroforrás-tervezési" szoftvereszköz, amelyet vállalati szinten használnak üzleti folyamatok és automatizálás kezelésére és előmozdítására. Az Odoo az elmúlt években az ERP iparágban egy referencia ponttá vált, sokan "SAP gyilkosként" ismerik.

Az én véleményem: Minden egyes fillért megér.

"A barát, akiről sosem tudtad, hogy szükséged van rá. Növelt automatizálás, hatékonyság és egyszerűsítés kis és minimális költséggel, maximális hatással az üzletedre. Igazi ár-érték arányt kapsz." - Minden egyben platform

Alacsony költségű árazás
Érték és megtérülés növekedése
Átfogó támogatás
Testreszabható és könnyen használható
Harmadik féltől származó alkalmazások integrációja
Fizetős és ingyenes verziók elérhetők

Az Odoot 2005-ben alapította Fabien Pinckaers, az ERP világának igazi úttörője. Nem is beszélve néhány elég dögös Odoo trénerrel, akiket az Odoo központjában is visel. Tetszik a stílusod, Fabien.

A vállalatot Belgiumban hozták létre azzal a végső céllal, hogy a vállalatoknak rugalmas és megfizethető ERP platformot biztosítsanak, amely nem fosztja meg őket költségvetésüktől.

Az elmúlt 18 évben az Odoo az egyik vezető menedzsment szoftver szolgáltatóvá vált, irodákkal és partnerekkel a világ minden táján, ezreknek nyújtva szolgáltatást.

Hogy kontextusba helyezzük, az Odoo-nak világszerte több mint 7 millió felhasználója van, több mint 30 nyelvre lefordítva, több mint 20 000 alkalmazással az áruházban, 2 000 globális partnerrel, és olyan iparági óriások, mint a Gartner és a Forrester, a legjobb ERP szoftverként rangsorolták. Elég lenyűgöző, ugye? Szerintem igen.

"Azt hisszük, hogy minden vállalatnak megérdemli a legjobb szoftvert műveleteik kezeléséhez. Minden nap keményen dolgozunk azon, hogy olyan terméket hozzunk létre, amely erős, rugalmas és könnyen használható, így ügyfeleink valójában arra koncentrálhatnak, amit a legjobban csinálnak, vagyis üzletük működtetésére." - Fabien Pinckaers, az Odoo vezérigazgatója és alapítója


Milyen funkciókkal rendelkezik az Odoo? 💻

Egy alkalmazás minden igényedre. Az emberi erőforrásoktól a weboldal készítéséig az Odoo egy teljes alkalmazáskészletet kínál, amely megfelel az összes üzleti igényednek egy elképesztő árazási modell révén, amellyel ezerrel spórolhatsz, így maximalizálhatod az értéket és a megtérülést.

Nézd meg, hogyan optimalizálhatod műveleteidet. Tervezd meg előre munkaerődet a munkarendek kezeléséhez, és győződj meg arról, hogy csapatod tisztában van az idővonaladdal. Kezeld bérleteidet egyedi rendszeren keresztül, hogy a jelentéstétel a műveleteid középpontjában legyen termékeid között.

Tehát hogyan hasznosíthatják az Odoo alkalmazások gyorsan a vállalkozásodat? Nézzük meg néhányat az aktuálisan kínált alkalmazások közül.

Az Odoo funkciók / alkalmazások, vagy ahogyan szeretik mondani, a "Modulok", minden vállalkozás számára széles választékot kínálnak a funkciók között. Egy ár az összes alkalmazásért azt jelenti, hogy kísérletezhetsz és növekedhetsz anélkül, hogy további rejtett költségekkel kellene szembenézned, ami, mint mindannyian tudjuk, igazán nagy fájdalom lehet.

Azt hiszem, mindannyian egyetérthetünk abban, hogy UTÁLJUK a rejtett költségeket. Nézd meg az Odoo összes modulját itt.

Ne is beszéljünk a több ezer bővítményről, amelyet az Odoo alkalmazásboltban találhatsz meg egy gombnyomással, ami igazán hasznos.

Az Odoo Enterprise Edition felhőben tárolható, bárhol a világon elérhető és bármely eszközről. Hatalmas előny a munka új digitális korában. Az Odoo Community Edition csak asztali ERP megoldásként érhető el. Nem is beszélve az Enterprise által kínált további funkciókról.

Fontos megemlíteni, hogy az Odoo rendszeres platformfrissítéseivel te, mint vállalkozás, továbbra is előnyöket élvezhetsz az alkalmazásokhoz való frissítésekkel, anélkül, hogy további költségekkel kellene szembenézned.

A két verziót később részletesebben tárgyaljuk, amikor az árazásról és a kezdésről beszélünk.

Foglalj egy bemutatót / konzultációt, hogy többet megtudj. ⬇️


Milyen cégek használhatják az Odoot? 📱

Az Odoo rendkívül sokoldalú ERP rendszer, amely számos előnnyel rendelkezik a különböző ágazatokban működő vállalkozások számára. Robusztus funkciói és rugalmassága ideális megoldást kínál minden méretű cég számára, amelyek szeretnék racionalizálni működésüket és növelni hatékonyságukat.

Nézzük meg, mely iparágak profitálhatnak igazán az Odoo-ból:

Gyártás
Terepen végzett szolgáltatások
Kutatás-fejlesztési cégek
Képző cégek
Tanácsadók és Odoo partnerek
Könyvelő cégek
Disztribúció
Kiskereskedők
Szolgáltató cégek
Marketing szervezetek
IT cégek
Toborzó és kiválasztó cégek
És ez csak a kezdet...

Az Odoo rugalmas és testreszabható természete lehetővé teszi, hogy megfeleljen a különböző ágazatokban működő vállalkozások egyedi igényeinek. Az árukészlet kezelésétől és a beszállítói lánc optimalizálásától kezdve az e-kereskedelemig és a marketing automatizálásig az Odoo mindenben támogat.

Búcsút inthetsz a manuális hibáknak, felesleges feladatoknak és az elveszett termelékenységnek. Racionalizáld folyamataidat és koncentrálj arra, ami igazán számít - a vállalkozásod növekedésére és ügyfeleid kiszolgálására.

Az Odoo egyedi testreszabásaival az iparágad is profitálhat a platformból. Beszélgess velünk, és nézd meg, hogyan csökkentheted a költségeket és növelheted a hatékonyságot az Odoo-val.

Mi az az Odoo.sh? 🔌

Az Odoo.sh a fejlesztőket szem előtt tartva kínálja a legjobb rendszert az Odoo példányok felhőben történő tárolására, telepítésére és kezelésére.

Fejlesztés ---> Tesztelési környezet ---> Élesítés

Számos előnyt kínál, többek között a skálázhatóságot és az automatikus biztonsági mentéseket, beleértve a katasztrófa helyreállítást is. Ezen kívül számos fejlesztési és tesztelési eszközt biztosít, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy teszteljék az Odoo moduljaikat és alkalmazásaikat.

Ez fantasztikus minden vállalkozás számára, legyen az kicsi, közepes vagy nagyvállalat.

Hadd mondjam el neked az Odoo.sh-ról! Olyan, mintha saját szuperhős segédje lenne az összes Odoo fejlesztési igényedhez.

Az Odoo.sh-val egy teljesen kezelt platformot kapsz, amely gondoskodik az unalmas dolgokról, mint a tárhely, a karbantartás és a frissítések, így te koncentrálhatsz a belső szuperhősöd felszabadítására és lenyűgöző Odoo alkalmazások létrehozására.

És ez még nem minden! Az Odoo.sh tele van komolyan menő funkciókkal; az összes fejlesztési és tesztelési eszköz elérhetőségével a csapatod úgy érezheti, hogy szuperképességei vannak! Könnyedén létrehozhatnak és tesztelhetnek Odoo alkalmazásokat, és létrehozhatnak több környezetet a fejlesztéshez, teszteléshez és termeléshez.

De várj, van még több! Az Odoo.sh tartalmazza az automatikus skálázást, az integrált GitHub-ot és a csapattagok közötti könnyű együttműködést. Olyan, mintha egy egész szuperhős csapat dolgozna együtt, hogy az Odoo fejlesztési álmaid valóra váljanak.


Az Új & Fejlesztett Odoo 16 🔝

Általában az év negyedik negyedévében, minden évben az Odoo egy vadonatúj platform verziót ad ki. Mióta az Odoo 16 megjelent 2022 októberében, a platform hihetetlenül népszerűvé vált a növekvő funkcionalitás és a növekvő ügyfél- és felhasználói lista miatt. Valóban a kedvenc lett.

Az Odoo 15 gyors volt, de az Odoo 16 egy egészen más szint.

Egy számla megnyitása most 3,7-szer gyorsabb

Átlagosan 2,4-szer kevesebb SQL lekérdezés van URL-enként

Az e-kereskedelmi oldalak 3,9-szer gyorsabban töltődnek be az Odoo-ban

Az elmúlt évben az Odoo kutatási és fejlesztési csapatai nagy hangsúlyt fektettek a meglévő hibák és fejlesztések javítására, miközben a modulokon belüli funkcionalitás növelésére is törekedtek.

Az ÚJ Tudás Alkalmazás 🆕

A jegyzetelés és a cégdokumentáció most sokkal szórakoztatóbbá vált az Odoo Tudás alkalmazással. Ha unod a jegyzetek írását unalmas papírra vagy a cégdokumentáció gépelését egy fantáziátlan Word dokumentumba, akkor ne aggódj, az Odoo itt van neked az új 'Tudás' alkalmazásával.

Ez az alkalmazás olyan, mint egy személyi asszisztens a cég agyának, lehetővé téve, hogy könnyedén kezeld, együttműködj és oszd meg a fontos információkat a csapatoddal. Akár az irodai mindentudó vagy, akár csak nyomon követnéd a legfrissebb cégfrissítéseket, a Tudás alkalmazás mindent megad neked.

Ráadásul modern tervezésével és intuitív felhasználói felületével úgy érezheted, mintha egy jövőbeli technológiát használnál egy sci-fi filmből. És ki nem szereti azt érezni, hogy a jövőben él?

Ne legyél tudásőrző; oszd meg a tudást a csapatoddal. Nézd meg az új tudás alkalmazást itt.

Mennyibe Kerül az Odoo? 💰

Nos, talán nem lepsz meg, de ez a kérdés, amit a legtöbbször kapunk az Odoo-val kapcsolatban. Elérhető SaaS előfizetési árazási modellben az 'Enterprise' verzióban (licencelt) vagy a INGYENES 'Community' verzióban (Open Source ERP), mindkettőnek megvannak az előnyei.

Az Odoo jelenleg három tervvel rendelkezik, havi vagy éves fizetéssel, a rendszeredtől és természetesen a preferenciádtól függően.

Egy Alkalmazás: Ingyenes korlátlan felhasználóval

Standard: Kezdve - €19.90 / felhasználó / hónap - Minden Alkalmazás

Egyedi: Kezdve - €19.90 / felhasználó / hónap - Minden Alkalmazás

A jelenleg elérhető három opcióval minden hónapban egy felhasználó áráért élvezheted az összes Odoo alkalmazást. Természetesen attól függ, hány felhasználóra lesz szükséged, miközben egy szemmel a jövőre is tekintesz, de ezen az áron, ki vitatkozna ezen?

Tudjuk. Egy ERP, amiben végre megbízhatsz. Ki gondolta volna? Mi biztosan nem.

Minden terv tartalmaz korlátlan támogatást, tárhelyet és karbantartást, rejtett költségek nélkül, és nincs korlátozás a funkciókra vagy az adatokra. Az Odoo az átláthatóság biztosításával virágzik.

Akkor mi a fogás? 💢

Hát... úgy tűnik, valójában nincs is? Tudom, meglepő, de őszintének kell lennem.

Hadd magyarázzam el neked! Amikor előfizetsz az Odoo-ra, hozzáférést kapsz egy csomó fantasztikus funkcióhoz, amelyek arra vannak tervezve, hogy az üzleted olajozottan működjön.

Elsősorban közvetlen hozzáférést kapsz százával az Odoo alkalmazásokhoz, amelyek mindent lefednek a könyveléstől és számlázástól az e-kereskedelemig és a marketing automatizálásig.

És a legjobb rész? Mindet egy skálázható felhő infrastruktúrán tárolják, amely a vállalkozásoddal együtt nő. Ráadásul nem kell aggódnod a munka elvesztése miatt, mivel a napi biztonsági mentések benne vannak, hogy az adataid biztonságban legyenek.

Az előfizetéseddel hozzáférést kapsz első osztályú integrációs képességekhez, amelyek lehetővé teszik az Odoo könnyű összekapcsolását a meglévő szoftvereiddel és rendszereiddel.

Végül, de nem utolsósorban, az előfizetésed magában foglal egy irányítóközpontot is, amely teljes ellenőrzést biztosít az Odoo környezeted felett. Kezelheted a felhasználókat, telepíthetsz új alkalmazásokat, és testreszabhatod a beállításaidat, hogy megfeleljenek vállalkozásod egyedi igényeinek.


Hogyan kezdjek hozzá? ✔️

Nos, ez tényleg jó kérdés.

Gyakori, hogy az ügyfelek és a kliensek itt ragadnak meg. Bár minden szükséges információ a kezedben van, felmerülhet a 'Mi a következő lépés?' kérdés.

Egy ingyenes konzultációt javaslok, hogy megértsd az igényeidet. Valami ilyesmit itt.

Egy partner bevonása igazán előre lendíthet, hogy biztosítsd a legjobb ajánlatot, de figyelembe kell venned az Odoo implementálásával és a környezeted fejlesztésével kapcsolatos további költségeket is.

Például gondoltál már az Odoo.sh-n való tárhelyre vagy az Odoo Online-on keresztüli tárhelyre? Figyelembe kell venned a vállalkozásod egyedi testreszabásaihoz szükséges fejlesztési munkát is. Lehet, hogy szükséged van egy dedikált Odoo Partnerre itt.


Hogyan vezetem be az Odoo-t?

Ha még mindig többet szeretnél megtudni az Odoo-ról, javasoljuk, hogy kezdd az Odoo diaanyagaival a tanulási portáljukon; itt találhatod meg, hogy többet tanulj.

A tudás egy SZUPER erő!

Azt javasoljuk, hogy kezdd az "Első lépésekkel", így megismerkedhetsz az Odoo alapjaival. Egy kis figyelmeztetés azonban, hogy ha egyszer elkezded, nem fogsz tudni abbahagyni. Függőséget okoz! Alternatívaként megnézheted az Odoo videókat is, ha előzetesen több vizualizációt szeretnél.

Bár nagy hívei vagyunk annak, hogy az ügyfeleink aktívak legyenek és valóban alkalmazzák az Odoo-t, mindig jó, ha van egy Odoo Partnered a oldaladon, aki végigvezet a költségeken és biztosítja, hogy elérjed a megtérülésedet és az értéket az Odoo-n keresztül.

benne Odoo blog
Planet Odoo - Bill Ritchie
Amikor az osztályteremben életre kel az elmélet.