Planet Odoo - Charline De Vogeleer

Tippek a toborzási folyamatok bővítéséhez

Ebben a podcast epizódban, amelyben Charlene és Olivier az Odoo vállalat HR-stratégiáiról és munkavállalói életéről beszélget, mélyen beleásta magát a cég toborzási folyamatába, megtartási stratégiáiba, juttatási csomagjába és sok egyéb témába.


Az epizód kezdetén a beszélgetés a vállalat toborzási folyamatára összpontosul, ahol Charlene részletesen ismerteti az Odoo gyors és hatékony interjú folyamatát. Az első interjú a HR-rel zajlik, a második egy technikai interjú, a harmadik pedig a menedzsmenttel folytatódik. Az Odoo nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a jelöltek jól érezzék magukat, és az egész folyamat során hatékonyan kommunikáljanak velük. A vállalat az állásajánlatok széles körének elérését több nyelven is biztosítja, ami azt mutatja, hogy globális perspektívában is gondolkodik.

A megtartási stratégiák területén az Odoo rendszeresen szervez csoportos tevékenységeket, mint például futás és biciklizés. Ezek a tevékenységek nem csupán az együttműködést és a társasági kapcsolatok építését elősegítik, hanem a vállalat hibrid munkamodelljének is részét képezik, melyben a munkavállalók három napon az irodában és két napon otthon dolgoznak. Az ilyen típusú rugalmasság, amelyet az Odoo a munkavállalóinak kínál, a vállalat egyedülálló "Erasmus programjában" is megjelenik, ahol a munkavállalók a különböző nemzetközi irodáiban dolgozhatnak.

Az Odoo juttatási rendszere is egyedülálló, és nagymértékben testreszabható. A munkavállalók maguk állíthatják össze a csomagjukat, beleértve a kocsit, az üzemanyagkártyát vagy a többlet szabadságokat. Ezen felül, a vállalat évente ad fizetésemelést, és a teljesítmény alapján további emelést is adhat, ami összhangban van az Odoo emberközpontú megközelítésével.


A vállalat menedzsmentfilozófiája szintén szembetűnik. Az Odoo menedzserei nem azért választották a pozíciójukat, mert hatalmat akartak, hanem a vállalat, a készségeik és képességeik alapján választotta őket. A cég arra törekszik, hogy elősegítse az alkalmazottak proaktivitását és autonómiáját, miközben nagy hangsúlyt fektet az egyszerű kommunikációra és az együttműködésre a különböző részlegek között. Az irodák tervezése is ezt a célt szolgálja, és a közös terek és nyitott terek a munkavállalók közötti könnyű kapcsolatot elősegítik.

Az epizód egy humoros történettel zárul, ahol egy fejlesztőjelölt az interjú során a mosdóba ment és bent ragadt. Végül sikerült kinyitni az ajtót, és a jelöltet a mosdósból kiszabadítani, akit nagy nevetéssel és tapsviharral fogadtak az irodában. A vállalat munkatársai a humorérzékükről voltak híresek, így az esemény inkább vidám anekdotaként maradt meg, mint kellemetlen balesetként. 
A történet az Odoo nyitott és emberközpontú kultúrájának tökéletes példája, ahol a humor és az együttműködés az üzleti céljaik és a komoly munka mellett is nagy szerepet játszik. Az esemény később egy belső anekdotaként élt tovább a vállalaton belül, és egyes munkavállalók szerint egy példa arra, hogy milyen könnyed és barátságos a vállalati kultúra az Odoo-nál.

Összefoglalva, a podcast epizód egy teljes képet fest az Odoo HR-stratégiájáról, mely a toborzástól a munkavállalói megtartásig és fejlődésig terjed, és bemutatja a vállalat innovatív és emberközpontú megközelítését, amely áthatja az egész szervezetet. Az ilyen mély betekintés, amelyben a részletek sem maradnak figyelmen kívül, lehetővé teszi mind a jelenlegi, mind a jövőbeni munkavállalók számára, hogy alaposan megértsék a vállalat kultúráját és értékeit. Az Odoo nem csak a munkaerő toborzására és megtartására fektet nagy hangsúlyt, hanem arra is, hogy olyan környezetet teremtsen, ahol az alkalmazottak érezhetik a támogatást, növekedhetnek és valóban részt vehetnek a vállalat sikerében. Az említett stratégiák és gyakorlatok példázzák, hogy hogyan ötvözi az Odoo az üzleti célkitűzéseket az alkalmazottak jólétével és elégedettségével, megteremtve egy olyan munkahelyet, ahol az emberek büszkén és szenvedéllyel dolgoznak. 

Felkeltettük az érdeklődésed? Hallgassad meg az epizódot itt!

Ha szeretnél többet tudni az Odoo-ról, akkor foglalj nálunk időpontot!


IDŐPONTFOGLALÁS

benne Odoo blog
Planet Odoo - Fabien Pinckaers:
Az Odoo útja