Planet Odoo - Startupok navigálása a 43 North közreműködésével

Emilia interjúja Colleen Heidinger-rel

A podcast Emilia interjúja Colleen Heidinger-rel, a 43 North nonprofit startup akcelerátor és verseny elnökével Buffalóból.




Colleen elmondja, hogy a 43 North egy olyan nonprofit szervezet, amelynek két fő célja van: 1) munkahelyek teremtése, 2) inspiráció a helyi közösség számára, hogy lássák, Buffalóban is lehet sikeres, menő állást találni és sikeres vállalkozást indítani.


A 43 Northot 2014-ben alapították Andrew Cuomo kormányzó kezdeményezésére, miután egy McKinsey tanulmány javasolta egy startupverseny elindítását Buffaloban. A versenyre 5 millió dolláros díjalapot különítettek el.


Colleen 2014-ben költözött haza Los Angelesből, ahol korábban filmes és TV-s rendezvényszervezőként dolgozott. Egy korábbi mentora hívtafel a lehetőségre a 43 Northnál, ahol kihasználhatta rendezvényszervezői tapasztalatait.


Colleen szerint gyermekkora óta vonzódott a szervezési feladatokhoz, mint a névkártyák elkészítése, ünnepi asztalok terítése stb. Később is ezek motiválták pályaválasztását. 


A 43 North évente megrendezi az "egyik legnagyobb startupversenyt a világon". A jelentkezőket több körös bírálati folyamaton vezetik keresztül írásbeli értékeléssel, virtuális pitchekkel. A cégek jogi és állami átvilágításon is átesnek. A fő szempont, hogy miért akarnak Buffalóba jönni hosszú távon.


A bírák között helyi vállalkozók, befektetők és meghívott kockázati tőkések szerepelnek. A döntőbe 40 meghívott befektető is értékel. 


Az eredményhirdetés egy nagy gálán zajlik októberben, profi színházi produkcióval. 3000 ember előtt jelentik be a nyerteseket "ázsiói cápák" előtt. Ez a gála egyben ajándék a város közösségének is.


A nyertes cégek költöztetését teljes körűen segíti a 43 North: iskolákat, orvosokat, lakást ajánlanak, beszereznek mindent ami az átköltözéshez kell. Céljuk, hogy a cégek zökkenőmentesen dolgozhassanak érkezésük után.  


Az első évben ingyen irodaterületet kapnak a cégek a 43 Northtól, utána kedvezményes bérleti díjat fizetnek. Mentorálást, üzleti támogatást és Buffalo-i életviteli tanácsokat is kapnak.




A 43 North marketingcsapata világszerte toboroz és épít kapcsolatokat más akcelerátorprogramokkal, befektetőkkel, vállalati innovációs részlegekkel. Céljuk a legmagasabb minőségű jelentkezők bevonzása.


A judzsálási platformot és jelentkezési folyamatot saját maguk fejlesztették ki. Munkájukhoz olyan eszközöket használnak, mint Airtable, Asana, Slack.


Colleen szerint nem a számok, hanem a bevont startupok minősége a lényeges a skálázásban. Arra törekednek, hogy egyre jobbak legyenek.  


Az elmúlt években a portfóliómenedzsment és marketing csapatokat bővítették toborzókkal, grafikusokkal, videósokkal, hogy támogassák a cégeket.


Colleen szerint fontos a személyes jelenlét az irodában a közösségépítés és a cégek hatékony segítése érdekében.   


A jövőben tovább akarják erősíteni a márkaépítést és tudatosítani az egyetemistákban, hogy Buffalóban is van jövőjük, nem kell elköltözniük a sikerhez.

Ha Te is szeretnél megismerkedni az Odoo-val, akkor foglalj időpontot nálunk!

 IDŐPONTFOGLALÁS


benne Odoo blog
Odoo: Egy nyílt forráskódú siker története