Számlázás és dokumentálás az Odoo-val

Minden, amit tudni kell az Odoo-ról 3. rész

 A marketing és ügyfélkezelés , valamint a kommunikációs modulok után most rátérünk a leghasznosabb Odoo modulok bemutatására. A feladatkezelés, a számlázás és a könyvelés az egyik legnagyobb prioritás egy vállalatnál, de ma már fontos, hogy ezek digitálisan és automatizáltan működjenek. „Minden, amit tudni kell” sorozatunk utolsó részében ezeket a fejlesztéseket mutatjuk be. 

A dokumentálás korszerűsítése

Az üzleti folyamatok sok papírmunkával járnak, kezdve a projektektől az ügyfél dokumentumokig. Az adminisztrációs iratokról nem is beszélve- a rengeteg együttműködési ajánlat, számla, jóváhagyásra váró űrlapok és minden más. Mindegyik nélkülözhetetlen; semelyik cég nem engedheti meg magának, hogy elveszítse bármelyiket is.

Odoo • Kép felirattal

Az Odoo Dokumentumok alkalmazás segít mindent irányítani és korszerűsíti a dokumentumokkal kapcsolatos munkafolyamatokat. Lehetővé teszi a feltöltött és beolvasott dokumentumok megosztását, kiküldését, kategorizálását és archiválását, valamint az összesített dokumentumok feldolgozását jóváhagyások kérésével, mappák cseréjével, címkézésével és egyszerre több fájl hozzárendelésével. Emellett üzleti dokumentumokat is elő lehet állítani, például szállítói számlákat és műszaki adatlapokat, amiket hozzá lehet rendelni bizonyos emberekhez/felelősökhöz. Az illető e-aláírással megkapja, és közvetlenül visszajuttathatja. Zseniálisan könnyű nyomon követni, hogy mi zajlik éppen.

Feladatkezelés

Egy cégvezető nem élvezheti azt a luxust, hogy valaki elmondja neki, mit és mikor kell tennie. Ő irányítja a napi feladatok folyamatát, anélkül, hogy bárki motiválhatná a határidők betartására, így a megfelelő feladatkezelés még fontosabbá válik. Az Odoo Projekt alkalmazás teljes ellenőrzést gyakorol a projektek felett, míg a Feladatok és Megjegyzések alkalmazásai emlékeztethetnek néhány olyan fontos dologra, amelyre figyelmet kell fordítani, de valószínűleg elveszne a teendők között. Az alkalmazás kézben tartja a határidőket, a projekteket, a szerződési feltételeket és az egyéb releváns információkat. Ez alapján tud generálni olyan feladatokat, amelyekre figyelni kell. Mintha egy olyan személyes asszisztens lenne, aki soha nem alszik. Folyamatosan, éberen figyeli a vállalkozást és figyelmeztet azokra a dolgokra, amelyekre éppen szükség van.

Odoo • Kép felirattal

Költségkövetés

Egy egyéni vállalkozónak abszolút elengedhetetlen a pénzügyek pontos kezelése. Minden egyes költséget nyomon kell követni. A probléma viszont az, hogy ez jelentős időt vesz el a munkaidőből, és valójában soha nincs is vége. Az Odoo Költségek alkalmazása erre való. A használata időt takarít meg és növeli a hatékonyságot. A bankkártya és a bankszámla beállítása után a tranzakciók automatikusan importálódnak és kategorizálódnak a fiókban. A digitális bevételeket közvetlenül továbbíthatjuk az alkalmazásba, a papírokat pedig akár a mobil kamerájával egyszerűen bevihetjük. Legyen szó utazási költségekről, irodai kellékekről vagy bármilyen más alkalmazotti/operatív kiadásról, a Kiadások műszerfalon hozzá lehet férni minden bevételi és kiadási adathoz. Egyetlen kattintással létrehozható, érvényesíthető vagy visszautasítható minden. A kiadási nyilvántartás vezetéséhez nem kell külön szoftvert letölteni - mindent el lehet végezni közvetlenül az alkalmazáson keresztül!

Odoo • Kép felirattal

A munkaidő automatikus követése

Az időkövetés automatizálása lehetővé teszi, hogy a vezető pontosan tudja, hogyan tölti a vállalat a munkaidejét anélkül, hogy pazarolná az erőforrásokat. Az összes tevékenység pontos áttekintésével (az ügyfelek hívásától az értékesítésig vagy a javaslatok szerkesztésével töltött időtől kezdve bármiről képet kaphat: mennyi idő megy az egyes projektekre, mennyi idő az egyes ügyfelekre és belső folyamatokra. Így kimutathatóak a nem hatékony folyamatok, és könnyedén optimalizálhatóak. Az Odoo Timesheet és a Timesheet Mobile alkalmazás nagyszerűen nyomon követi a különféle projektekre és feladatokra fordított időt, valamint a projektenkénti költségeket.

Pénzügyek korszerűsítése

Az automatizálás segítségével könyvelőként is funkcionálhat, és a vállalkozását rábízhatja az Odoo pénzügyekkel kapcsolatos moduljaira. 

Számlázás

A Számlázás modul használatával minden vezető megkönnyítheti a számlák kezelését és automatizálását, illetve a szerződések kezelését is. Létrehozhatóak ismétlődő számlák és számla időzítések is, amelyek elősegítik a gyorsabb, kényelmesebb fizetést. 

A számlázásban különösen előnyös lehet az automatizálás, mivel az ügyfelektől való pénzbehajtás kényelmetlen és fárasztó lehet. Az Odoo számlázás azonban intelligenssé teszi a komplett könyvelést. 

Az alkalmazásból közvetlenül lehet készíteni számlákat. Amennyiben beállítjuk a munkaidő nyomon követését, akkor az alapján is ki tudjuk állítani a számlát, hiszen látni lehet majd az összes feladatot, amit az adott ügyfél projektjein végeztek. A számlák automatikusan létrehozhatóak egyedi javaslatokból és szerződésekből is.

Büszkék vagyunk rá, hogy mi ügyfeleinknek magyar nyelvű, a mindenkori jogszabályoknak megfelelő számlázási modult tudunk biztosítani, legyen szó fordított áfáról vagy termékdíjról. Ügyfeleink számla adatait az Odoo automatikusan küldi a NAV felé.

A biztonságos fizetéseket Paypal, Ingenico, Buckaroo, Stripe, Authorize.net, Atos Worldline vagy Adyen segítségével közvetlenül lehet elfogadni. Ez még a számlák nyomon követését is automatizálja, és kiküszöböli a késedelmes vagy a fennmaradó kifizetésekre vonatkozó emlékeztetők küldésének nehézségeit.. Az automatizált nyomon követéseket egyszerűen konfigurálni lehet. 

A standard megoldások mellett mi kifejlesztettük az OTP Bank, Barion és Borgun felületekkel való fizetést is.

A standard megoldások mellett mi kifejlesztettük az OTP Bank, Barion és Borgun felületekkel való fizetést is.

Könyvelés 

A Számviteli alkalmazás olyan, mint egy személyes könyvelő. A praktikus felhasználói felületen az Odoo a következőkre képes: 

• A bankszámlakivonatok automatikus szinkronizálása a bankkal

• Eredeti és professzionális számlák létrehozása, az ismétlődő számlázás automatizálása és a kifizetések egyszerű nyomon követése 

• A szállítói számlák ellenőrzése, világos előrejelzések küldése a jövőben fizetendő számlákról 

• Időt takarít meg és automatizálja a számlákkal kapcsolatos egyeztetések 95% -át. 

A fizetendő követelések kezelése, az analitikus könyvelés, a dinamikus kimutatások, a hatékony jelentések és még sok minden más generálása révén - ez egy fantasztikus modul, amely mindent tartalmaz, amire szüksége van egy cégnek a könyveléshez. Külön piros pont, hogy mobiltelefonon is elérhető minden- ami azt jelenti, hogy az Odoo azonnali hozzáférést biztosít az összes könyvelési funkcióhoz, bárhol is legyen a vezető éppen.

Odoo • Kép felirattal

Mint látjuk, az Odoo elősegíti a számlázás korszerűsítését, hogy a kifizetések gyorsak és egyszerűek legyenek, követi a munkaidőket és a fontos feladatokat, miközben a könyvelést is profin koordinálja. 

Ha többet megtudnál az Odoo működéséről, akkor keresd fel Odoo Akadémiánkat , ahol videó formában, gyakorlatban megnézheted az összes modult.

Forrás: www.odoo.com

benne Odoo blog
Ügyfélkezelés és Marketing Odoo-val
Minden, amit tudni kell az Odoo-ról 2. rész